Погода:
Киев сегодня
Киев
Донецк
Одесса
Львов
Харьков
Санкт-Петербург
Москва
Сегодня Завтра
НБУ
НБУ Межбанк Наличные
EUR
26.18
USD
23.49
RUB
0.37
EUR
39.04
USD
36.57
RUB
0.34
EUR
29.22
USD
26.07
RUB
0.46
Хто поведе партію ХДС на вибори замість Ангели Меркель?
Дітер Вегнер
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Текущий рейтинг
0/5 (0 голосов)
Німецькі християнські демократи призначили дату з'їзду, на якому обиратимуть голову партії і кандидати в канцлери

Канцлерське питання. Німецькі християнські демократи призначили дату з'їзду, на якому обиратимуть голову партії і кандидати в канцлери. Коли він відбудеться, хто висуватиме свої кандидатури і як відмову Аннегрет Крамп-Карренбауер від канцлерських амбіцій висміяли на цьогорічному карнавалі? Тетяна Логунова розкаже.

Руки, складені в ромб, - знаковий жест Ангели Меркель, на шиї прикраса в кольорах німецького прапора, а перед нею знак "стоп". Цю фігуру Аннеґрет Крамп-Карренбауер організатори карнавалу в Майнці переробляли майже в останню мить. Хто ж знав, що лідерка християнських демократів передумає боротися за крісло канцлера?

"Наше завдання - насипати сіль на рану. Говорити про те, що бентежить людей. І, звісно, ми реагуємо на останні події. І якщо щось трапляється, ми актуалізуємо тематику карнавальної процесії", - говорить Дітер Вегнер, організатор карнавалу в місті Майнц.

Сьогодні цю та інші фігури на гігантських платформах провезли центром Майнца та інших міст, де проходить карнавал. Щоб у такий спосіб посміятися й навіть познущатися з політиків та їхніх помилок.

В офіційному Берліні не до жартів. Сьогодні християнські демократи знову зібралися на екстрене засідання. І нарешті визначилися з датою партійного з'їзду, на якому й оберуть нового лідера партії і кандидата в канцлери від ХДС. Зустріч призначили на 25 квітня.

Отже, за два місяці стане відомо, хто поведе партію на вибори замість Ангели Меркель. Кандидатів наразі четверо: бізнесмен Фрідріх Мерц, прем'єр землі Північний Рейн-Вестфалія Армін Лашет, голова комітету Бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Реттген і міністр охорони здоров'я Єнс Шпан. І всі вони хочуть якнайшвидше почути вирок однопартійців.

"Украй важливо домовитися про обрання нового лідера партії на позачерговому з'їзді партії. Останніми днями я відвідав багато партійних заходів і відчув, що нашим виборцям потрібна ясність у цьому питанні", - говорить Єнс Шпан, міністр охорони здоров'я Німеччини.

Симпатії виборців ХДС спробували оцінити й німецькі соціологи. Беззаперечного фаворита немає, серед лідерів - Мерц і Реттген.

"Важливо, щоб кандидата в канцлери обирали не за зачиненими дверима. Треба відкрито дискутувати, говорити про наші проблеми і перспективи. Партія готова і теж прагне цього", - говорить Норберт Реттген голова комітету Бундестагу з питань зовнішньої політики.

Цікаво, що кожен п'ятий німець хотів би й далі бачити канцлером Ангелу Меркель. Хоч вона твердо заявила, що не передумає і не відмовиться від рішення піти з великої політики. Шістнадцяти років при владі - Меркель достатньо.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Текущий рейтинг
Комментарии (0)
Войти через: