Время 10:40  Дата 08.10.2020

Коронавірус в Європі: як карантинять найбільші столиці?


Через зростання кількості хворих на коронавірус влада Берліна посилює карантинні обмеження.


Як карантинять найбільші європейські столиці Берлін, Париж, Рим та Брюссель вирішила перевірити наш кореспондент Тетяна Логунова.

Нічне життя - заборонене. Через зростання кількості хворих на коронавірус влада Берліна посилює карантинні обмеження. Від п'ятниці усі бари, ресторани й інші розважальні заклади міста працюватимуть лише до одинадцятої години вечора, і залишатимуться закритими до шостої ранку.

Міхаель Мюллер, мер Берліна:

Сьогодні я розмовляв з керівником лікарні "Шаріте". І він розповів мені, що кількість важких пацієнтів зростає. Більшає і хворих, яким потрібна штучна вентиляція легень. Ми повинні зробити все можливе, щоб захистити жителів міста.

Гучні приватні вечірки теж табу. У нічний час на свіжому повітрі зможуть збиратися не більше п'ятьох людей. У закритих приміщеннях - не більше десяти. Влада Берліна просить містян бути пильними і повідомляти поліцію, якщо сусіди раптом порушать правила.

Якщо в Берліні бари закриватимуть тільки вночі, то в Брюсселі пішли на ще радикальніші кроки. Там вирішили взагалі заборонити роботу усіх кафе та барів. Від завтра і на місяць. А от ресторани зможуть працювати і далі, за умови дотримання жорстких санітарних норм.

Подібні обмеження вже діють у Парижі. Бари і кафе зачинили, для ресторанів виписали нові правила.

Беранж Фага, менеджерка ресторану:

На кожному столі має стояти антисептик. Відстань між стільцями - один метр. Звісно, ми тепер зможемо приймати менше відвідувачів. Але краще так, аніж не працювати взагалі.

Відтепер відвідувачі можуть знімати маски лише під час їжі. І зобов'язані залишати менеджерам ресторану свої контактні дані.

Клеман Перо, менеджер ресторану:

Кілька клієнтів сьогодні дуже здивувалися, чому ми запитуємо їхні прізвища і номера телефонів. Але ми пояснили, що це така нова вимога, інакше ми не зможемо працювати. І вони все зрозуміли.

Посилюють карантинні заходи і в Римі. Вулицями вічного міста тепер можна гуляти лише у масці. Обов'язковий масковий режим при виході з дому уряд планує поширити на всю територію країни.

Роберто Сперанца, міністр охорони здоров'я Італії:

Маска - це необхідний інструмент у боротьбі з поширенням вірусу. Ми підготували постанову про обов'язкове носіння масок при виході на вулицю. Усюди, де ми зустрічаємо чужих людей, маска потрібна.

А ще уряд пропонує збільшити штраф за порушення маскового режиму. До тисячі євро.



Адрес новости: http://siteua.org/n/668062