Погода:
Киев сегодня
Киев
Донецк
Одесса
Львов
Харьков
Санкт-Петербург
Москва
Сегодня Завтра
НБУ
НБУ Межбанк Наличные
EUR
26.18
USD
23.49
RUB
0.37
EUR
39.04
USD
36.57
RUB
0.34
EUR
29.22
USD
26.07
RUB
0.46
Експерти дали оцінку переговорів Юрія Бойка у Москві
КРУ,Бойко,нафтогаз
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Текущий рейтинг
0/5 (0 голосов)
В Україні газ для споживачів може коштувати 3 800 гривень за тисячу кубометрів. Про це заявив народний депутат, засновник "Опозиційної платформи - За життя" Юрій Бойко.

За умови, якщо закуповувати блакитне паливо напряму, а не через посередників. Це вплине на тарифи, вартість продукції, зокрема, і харчових продуктів. На думку нардепа, знизити вартість газу можна лише шляхом домовленостей із постачальником.

Домовленості про значне зниження ціни на газ і стали одним із пунктів переговорів у Москві між українськими опозиціонерами та представниками Росії.

"Мы готовы предложить рассмотреть разные варианты, взаемовыгодное возобновление контракта по транзиту после завершения действующего контракта в коце этого года. И самый главный вопрос - это пожалуй прямой контракт по газу, по поставкам газа в страну, потому что сегодня сложилась ситуация абсолюно ненормальная, когда тоже российский газ поставляется в страну из Европы, тоже без прямого контракта через каких-то непонятных посредников, через какие-то схемы, которые в конечном итоге приводят к тому, что он становится почти на 100 долларов дороже", - говорить Юрій Бойко, засновник "Опозиційної платформи - За життя".

Експерти вважають, це ще один доказ того, що Бойко здатен виконувати пункти своєї передвиборчої програми.

"Те, що Бойко поїхав до Москви і показав, що в нього є можливість переговорів з Москвою, це сильно підсилює його шанси вийти у другий тур, тому що електорат який бачить, якому він говорив до цього передвиборні обіцянки, що нам потрібні прямі переговори з Москвою щодо миру на Донбасі, щодо ціни на газ від де факто перед виборами продемонстрував. І в даному випадку він показав, що є в нього контакти в Москві, щоб виконувати свою передвиборчу програму і передвиборчі обіцянки, які будуть реалізовуватись в його передвиборчій програмі, тому в даному випадку нічого дивного немає - він пообіцяв він це зробив", - говорить Тарас Завгородний, політичний експерт.

То чому ж ці перемовини зустріли шквал критики, експерти відповідають коротко: для когось патріотизм це гучні гасла про самостійність, а для інших - реальна робота для добробуту українців.

"Це так званий патріотизм на терезах, на шальках - патріотизм чи ціна на газ - вони обирають патріотизм навіть якщо це дорожче. Хоча для багатьох людей патріотизм полягає не в тому щоб не купувати газ у країни агресора, а в тому, щоби українці і Україна процвітали і українці не мали дуже великих проблем з комунальними платіжками, з опаленнями, високими тарифами і безгрошів'ям. Тобто для когось патріотизм - це так званий соціальний патріотизм, це не допускати безгрошів'я у простої людини, а для когось патріотизм - це і далі робити все, щоби і далі купувати газ дорожче, але не у росіян. Але купувати російський газ у європейців", - говорить Вадим Карасьов, політичний експерт.

Зустріч у Москві, на думку політолога Володимир Фесенко, може значно додати Бойку голосів і вивести його у другий тур.

"С точки зрения избирательной кампании Юрия Бойко - это очень выиграшный ход, я думаю, что но получил для себя очень выиграшный аргумент в борьбе за голоса избирателей. У нас есть немало неопределившися ибирателей. По данным последних опросов - около четверти. Есть количество избирателей, которые говорят, что будут за кандидата голосовать, но тем более колеблются, вот как раз за голоса колеблющихся изибирателей, которые за примирение с Россией, восстановление экономических связей с Россией здесь Бойко получил конечно же железный аргумент. Москва показала, с кем она готова иметь дело, с кем готова договариваться", - говорить Володимир Фесенко, політолог.

Та окрім електоральної підтримки, це ще одна демонстрація довіри до Бойка. Адже жоден з інших представників опозиції не наважився розпочати прямі перемовини, та і змоги для цього не мають. Той же Олександр Вілкул, який теж вважає себе представником опозиції - у санкційному списку РФ, та й шансів на вихід хоча б у п'ятірку лідерів немає, тож Росія не бачить сенсу вести з ним переговори.

"Ну дивіться, інших опозиційних політиків ми не бачимо там - не бачимо в Москві. Це означає одне…одну просто річ, що Москва готова розмовляти з тим з ким вона визначилась. Тому звичайно що іншим кандидатам опозиційним в теорії, можливо це теж налагодження зв'язків з Росією, але ми повинні розуміти, що Москва теж реальні люди, вони бачать рейтинги і бачать, що скоріш за все голоси, які є зараз у Вілкула і Мураєва, який знявсь на його користь - скоріш за все вони будуть коливатись у бік Бойка, тому що вони бачать великого кандидата який має можливість вигравати, набирати більшу кількість голосів. Всі інші кандидати - ну можливо вони спробують це зробити, але ж тут питання в тому чи у всіх є бажання, питання наскільки це адекватно будуть оцінювати в Москві", - говорить Тарас Завгородний, політичний експерт.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Текущий рейтинг
Комментарии (0)
Войти через: